fbpx

Terima 3 missed call dr client…ingatkan ada emergency masuk hospital ke apa rupanya call sbb nak tamatkan policy atas alasan rugi je bayar bulan2 tp tak jadi apa2…masa call tu ada terdengar background suara org yg ajar dia cakap utk tamatkan policy…kita pujuk pun taknak dengar dah apa yg kita cakap…dia tetap nak ikut kata makcik dia (yg hasut kat blkg tu)…duit tu baik simpan boleh buat beli EMAS katanya.

Saya ajak jumpa untuk berbincang tp dia tetap nak ikut kata makcik dia…ok baik la…kalau dah itu keputusannya saya mmg dah x boleh nak memaksa…tp tetap kena jumpa saya juga utk sign surrender form.

Lepas jumpa dan sign surrender form dia pun balik…nak dijadikan cerita masa otw balik tu dia terbabas dan terlanggar pokok (dia naik motor)…kaki beliau patah dan perlukan rawatan segera…mula2 dia tak bgtau saya…segan agaknya…tp lepas menunggu lama di emergency akhirnya dia call tanya ‘kak med card tu masih boleh guna lagi tak? Saya eksiden dan kaki patah ni…saya dah tunggu lama kat emergency ni tp masih belum dirawat’

Allahu…nasib baik lom submit lg surrender form tu…terus bergegas ke GH dan bgtau pegawai bertugas disitu yg saya nak bawa dia ke hospital swasta…sepanjang perjalanan ke XXMC beliau senyap seribu bahasa sambil tunduk menahan sakit barangkali dan mungkin juga malu dengan saya.

Sampai di XXMC beliau terus diberikan rawatan segera dan dapat bilik single yg selesa…esoknya saya datang menziarahi dia sambil bawa buah tangan…pada ketika tu baru la dia pegang tangan saya dan minta maaf banyak2 sbb taknak dengar nasihat saya…“kak agaknya ni la balasan yang Allah turunkan sbb SOMBONG kata rugi je bayar bulan2 tp TAK JADI APA APA. kak saya nak teruskan je policy tu kak…jangan submit ye borang saya” …katanya sambil menangis 

Makcik dia yg kebetulan ada kat situ pun tunduk je x berani nak bertentang mata dgn saya… Alhamdulillah…saya bgtau dia dengan suara yg agak kuat (biar makcik dia dengar sekali) “Bila kita ambil takaful ni bukan bermakna kita mintak Allah timpakan ujian buat kita supaya kita boleh guna med card tu tp sebagai persediaan sekiranya diuji.

Sumber: @Zaiton Haizura Ghazal

Free Quotation

Memohon Sebutharga

Isi borang online mengikut keperluan perlindungan permohonan takaful yang anda perlukan dan hantarkan permohonan. Kami akan membantu anda dalam menyediakan sebut harga dan menguruskan permohonan anda secara Percuma.

Fulltime agent berpengalaman di dalam industri Takaful hampir Tahun ke-3. Mempunyai Degree dalam Kejuruteraan Mekanikal. Sedia membantu rakyat Malaysia menyediakan perlindungan Takaful. Satu Keluarga Satu Perlindungan.

ISLAH BAKRI

PRUDENTIAL TAKAFUL ADVISOR

klik butang Like & Share dibawah

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *