fbpx

HADIAHKAN LEGASI UNTUK YANG TERSAYANG

Pemberian legasi kepada keluarga anda bukan sekadar meninggalkan harta semata-mata. Ia akan lebih bermakna sekiranya pemberian legasi tersebut membolehkan mereka yang anda sayang meneruskan kehidupan dengan tenang.

 

Hanya 10.8% rakyat Malaysia yang menetap di bandar mempunyai simpanan yang cukup untuk menanggung beban kewangan setelah kematian ketua keluarga

PERSEDIAAN UNTUK SITUASI YANG TIDAK DIJANGKA

Bagaimana jika anda masih ada namun hilang upaya? Siapa yang akan menguruskan anda dan keluarga pada masa yang sama?

Para pesakit dan ahli keluarga mereka membelanjakan hampir 40% daripada jumlah pendapatan mereka untuk pembiayaan rawatan rehabilitasi dari strok bagi pesakit luar

Ya, kad perubatan yang anda miliki akan membayar bil hospital, namun tahukah anda bahawa bil hanyalah sebahagian kecil daripada kos sebenar yang perlu ditanggung? Pernahkah anda terfikir kos-kos berbangkit yang sebenar?

RINGKASAN MANFAAT

PruBSN WarisanPlus akan melindungi anda dengan cara yang diingini.

1. Jumlah perlindungan yang tinggi untuk kelangsungan hidup keluarga yang lebih lama

Dengan nilai perlindungan minimum setinggi RM250,000 dari PruBSN WarisanPlus, keluarga anda akan dapat mengekalkan gaya hidup semasa dan membantu anda melangsaikan sebarang hutang apabila anda meninggal dunia atau mengalami Hilang Upaya Kekal dan Menyeluruh (TPD). Anda dan keluarga akan menerima manfaat berikut:

2. Perlindungan yang boleh diubah suai dengan sumbangan yang berpatutan

Tidak semua pelan perlindungan yang ada boleh menepati keperluan anda. Namun, dengan PruBSN WarisanPlus, anda boleh tambahkan rider mengikut keperluan anda seperti yang diingini.

3. Perlindungan penyakit unik

Menerima pampasan apabila anda didiagnosis atau dimasukkan ke wad disebabkan penyakit berjangkit bergantung kepada kategori berikut:

4. Hibah

Jamin mereka yang anda sayang dengan menamakan mereka sebagai penerima. Mereka akan menerima manfaat kematian tanpa melalui prosedur pewarisan harta yang berpanjangan

5. Bantuan perbelanjaan pengebumian

Meringankan beban keluarga anda apabila mereka menerima RM3,000 daripada manfaat Khairat

6. Peluang pelaburan

Anda boleh memilih daripada 7 jenis Dana berkaitan Pelaburan yang bersesuaian dengan keperluan risiko anda untuk meningkatkan nilai tunai dengan potensi pulangan yang lebih.

7. Permohonan yang mudah

Tidak perlu melalui pemeriksaan perubatan untuk menikmati jumlah perlindungan asas sehingga RM2 juta

8. Pilihan untuk melanjutkan perlindungan sehingga umur 100 tahun.

Anda boleh melanjutkan tempoh perlindungan sehingga umur 100 tahun melalui pilihan Tempoh Lanjutan Sijil, tertakluk pada sumbangan tambahan yang diperlukan.

9. Melangkaui Semangat Takaful

Membolehkan anda membantu golongan keluarga miskin tegar dan miskin untuk dilindungi dengan perlindungan takaful keluarga asas melalui rider Ihsan.

Free Quotation

Memohon Sebutharga

Isi borang online mengikut keperluan perlindungan permohonan takaful yang anda perlukan dan hantarkan permohonan. Kami akan membantu anda dalam menyediakan sebut harga dan menguruskan permohonan anda secara Percuma.

Fulltime agent berpengalaman di dalam industri Takaful hampir Tahun ke-3. Mempunyai Degree dalam Kejuruteraan Mekanikal. Sedia membantu rakyat Malaysia menyediakan perlindungan Takaful. Satu Keluarga Satu Perlindungan.

ISLAH BAKRI

PRUDENTIAL TAKAFUL ADVISOR

klik butang Share dibawah

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp