fbpx

Kenapa Perlu Ada Medikal Kad Sebelum Umur Mencecah 30 Tahun

Tahukah anda semakin meningkat umur seseorang, semakin tinggi kadar insurans yang perlu dibayar bagi tempoh sebulan atau setahun. Tapi jangan terkejut kerana semua jenis insurans medikal kad mempunyai terma yang sama di mana kadar insurans semakin meningkat seiring dengan umur kerana orang yang berusia berisiko tinggi untuk sakit dan mengalami kecederaan serius walaupun terjatuh tangga. Oleh itu, bagi membolehkan pihak insurans melindungi anda, mereka terpaksa menaikkan kadar harga mengikut umur. Namun jangan risau kerana pertambahan tidak berlaku pada setiap tahun.

Cepat-cepatlah mendapatkan perlindungan medikal kad selagi anda masih sihat dan bebas penyakit. Kebanyakan medikal kad mempunyai syarat mengenai kesihatan keadaan asal bagi penyakit sedia ada. Oleh itu, untuk memastikan anda mempunyai kelayakan untuk memiliki medikal kad persendirian, adalah lebih baik untuk segara mendapatkannya. Adakah anda tahu tentang keadaan kesihatan sedia ada? Terdapat polisi insurans yang meletakkan syarat tertentu seperti tidak boleh mempunyai sebarang penyakit pada 120 hari pertama bagi mengelakkan anda disingkirkan daripada memiliki medikal kad peribadi. Tempoh 30 hari ialah tempoh untuk memproses medikal kad dan memproses maklumat dan butir-butiran pelanggan. Tempoh ini diletakkan bagi mengelakkan sebarang penipuan berlaku yang dibuat oleh pemohon medikal kad ini. Namun, sekiranya anda ingin menarik diri daripada mendapatkan medikal kad ini, anda boleh menarik balik permohonan dalam tempoh 15 hari dan berpeluang mendapatkkan kembali wang yang telah dibayar mengikut terma dan syarat yang ditetapkan. Namun, sekiranya anda telah melebihi tempoh percubaan, anda masih boleh menarik diri namun wang anda tidak dapat dikembalikan sepenuhnya.

Borang Memohon Sebutharga (Quotation) Percuma

Fulltime agent berpengalaman di dalam industri Takaful hampir Tahun ke-3. Mempunyai Degree dalam Kejuruteraan Mekanikal. Sedia membantu rakyat Malaysia menyediakan perlindungan Takaful. Satu Keluarga Satu Perlindungan.

ISLAH BAKRI

PRUDENTIAL TAKAFUL ADVISOR

klik butang Like & Share dibawah

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *